Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

500948
ΣήμεραΣήμερα50
ΧτεςΧτες78
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα310
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1862
ΣύνολοΣύνολο500948
IP διεύθυνση:18.119.107.96
Μέλη 0
Επισκέπτες 1

Εορτασμός εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου, Μάρτιος 2017

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας γιορτή αφιερωμένη στην επέτειο της ελληνικής Επανάστασης του 1821. Αρχικά, παρουσιάστηκε από τους μαθητές Νίκο Παγωνίδη, Στέλλα Μπιγικάκη και Κωνσταντίνο Τσαγκατάκη ένα σύντομο χρονικό πλαισιωμένο από εικονιστικό υλικό με σκοπό την ανάκληση της μνήμης για ένα σπουδαίο παρελθόν με αγώνες για την απελευθέρωση από τον ζυγό του ξένου κατακτητή. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Παραμονές της ελληνικής Επανάστασης» βασισμένο σε διαλόγους από τον «Καπετάν Μιχάλη» του Νίκου Καζαντζάκη. Στο δρώμενο πήραν μέρος οι μαθητές: Γιάννης Χαχλάκης, Μαρία Στειακάκη, Χάρης Σαββίδης, Μάνος Φιλιππάκης, Ηρακλής Τσαγκαράκης, Σαράντης Τσορμπατζούδης, Εβελίνα Τούμπε, Νικολέτα Μανωλάκη και Γιώργος Δασκαλάκης. Σημαντική ήταν και η συμβολή των παιδιών της χορωδίας και των παιδιών που έπαιξαν μουσικά όργανα, καθώς πλαισίωσαν με τα τραγούδια και τη μουσική τους τη γιορτή.

Βασικό μήνυμα του φετινού αφιερώματος ήταν ότι ο ελληνικός λαός οργάνωσε την επανάσταση τού 1821, όταν απέρριψε τη μοιρολατρία του και εμπιστεύτηκε τις δικές του δυνάμεις.

Τη διοργάνωση της γιορτής και την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβε η καθηγήτρια κ. Λεμονάκη, την παρουσίαση που προβλήθηκε η κ. Μπεκιαράκη, ενώ στον ήχο ήταν η κ. Αργύρη. Η γιορτή επενδύθηκε μουσικά από τη χορωδία του σχολείου με συντονίστρια καθηγήτρια την κ.Τακτικάκη.

Για να κατεβάσετε το αρχείο με το video πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε το αρχείο με το video πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε το αρχείο με το video πατήστε εδώ.

Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.