Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

500471
ΣήμεραΣήμερα48
ΧτεςΧτες79
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα296
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1385
ΣύνολοΣύνολο500471
IP διεύθυνση:18.116.13.113
Μέλη 0
Επισκέπτες 1

Σχολική Βία και Εκφοβισμός: Δράση «+δημιουργώ» για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, που λειτουργεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, http://paratiritirio.minedu.gov.gr/index.php?option=com_fwgallery&view=gallery&Itemid=582 κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, να συμβάλουν με τις εικαστικές δημιουργίες τους στη διαμόρφωση της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους και με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το θέμα της δράσης ήταν: «+δημιουργώ» και στόχος ήταν τόσο η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα βίας και εκφοβισμού, όσο και η ανάδειξη θετικών προτύπων συμπεριφοράς, καθώς και της αξίας της ανάπτυξης σχέσεων που στηρίζονται στον σεβασμό, την κατανόηση και την αποδοχή. Μαθητές/τριες όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλήθηκαν να δημιουργήσουν τον αντίστοιχο Λογότυπο του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού ατομικά ή ομαδικά σε χαρτί διαστάσεων Α4.
Η δράση «+δημιουργώ» για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διεξήχθη  κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και όχι ως κατ’ οίκον εργασία.

Στο σχολείο μας στα τμήματα Α1, Α2, Α3, Α5 και Β5 μετά από συζήτηση με τους μαθητές, με ταυτόχρονη χρήση σχετικών πηγών και εκπαιδευτικού υλικού, με σενάριο μαθήματος στο μάθημα Πληροφορικής, με σκίτσα των μαθητών και τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού (WORDLE & GIMP), δημιουργήσαμε τον προτεινόμενο Λογότυπο. Η αξιολόγηση των έργων έγινε  με βάση τη συνάφειά τους με το θέμα και τους στόχους της πρόσκλησης, τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την αισθητική αξία. Η εργασία μας αξιολογήθηκε να εκπροσωπήσει  την  Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Κρήτης.
http://paratiritirio.minedu.gov.gr/index.php?option=com_fwgallery&view=image&id=15:logotypo-kritis&Itemid=582#fwgallerytop

Η εργασία μας θα αξιολογηθεί μαζί με τις άλλες εργασίες των Περιφερειακών  Δ/σεωνΑττικής, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας-Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων-Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Ένα (1) έργο από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο θα οριστεί ως ο Λογότυπος του Παρατηρητηρίου.

Ζαχαρίας  Τσαμάνδουρας ΠΕ20 Πληροφορικής

Για να δείτε το πλήρες κείμενο πατήστε εδώ.

 

Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.