Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

498841
ΣήμεραΣήμερα43
ΧτεςΧτες35
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα185
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1533
ΣύνολοΣύνολο498841
IP διεύθυνση:35.169.107.177
Μέλη 0
Επισκέπτες 4

Εκπαιδευτική επίσκεψη της κ. Λιάνας Σταρίδα στο σχολείο μας, 29 Ιανουαρίου 2019

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 είχαμε τη χαρά και την τιμή να δεχτούμε στο σχολείο μας την επίσκεψη της κας Λιάνας Σταρίδα, αρχαιολόγου - συγγραφέα, η οποία μας παρουσίασε την ιστορία της πόλης μας από τη μινωική εποχή μέχρι σήμερα, με έμφαση στην περίοδο της Αραβοκρατίας (828 - 961μΧ.).

Η κα Σταρίδα είναι εξαιρετική επιστήμονας, με πολύ πλούσια δράση στον χώρο της. Υπήρξε υπεύθυνη ανασκαφικών ερευνών σε 24 αρχαιολογικούς χώρους σ’ ολόκληρη την Κρήτη, συνεργάστηκε με το Ιστορικό Μουσείο της πόλης μας, μεταξύ άλλων, και ως επιστημονικά υπεύθυνη για την προσομοίωση της Ενετικής πόλης του Χάνδακα (Candia), στη μακέτα που εκτίθεται στην αίθουσα «Ανδρέα Καλοκαιρινού». Το βιογραφικό της είναι πάρα πολύ πλούσιο και δεν μπορούμε να το παρουσιάσουμε πλήρως, όμως μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι είναι εκπαιδεύτρια σε πολιτιστικά θέματα στις κλειστές φυλακές Αλικαρνασσού. Στο ευρύ κοινό του Ηρακλείου είναι γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή για τις ξεναγήσεις που κάνει τώρα και πολλά χρόνια ,αφιλοκερδώς ,σε συνεργασία με τον Δήμο, στους δρόμους της πόλης μας, φέρνοντάς το σε επαφή με το κοντινό και μακρινό παρελθόν της, μέσα από τα απομεινάρια του που έχουν διασωθεί ως σήμερα.

Κατά την επίσκεψή της στο σχολείο μας, με πολύ απλό και γλαφυρό τρόπο και μέσα από φωτογραφίες σχετικές με το ανασκαφικό της έργο, μας έκανε γνωστές πτυχές της ιστορίας της πόλης μας άγνωστες σε μας, ιδιαίτερα από την περίοδο της Αραβοκρατίας, αλλά και μας βοήθησε να προβληματιστούμε πάνω στην ευθύνη που έχουμε εμείς, ως νεότερη γενιά, να συμβάλουμε στη διάσωση του πολιτισμού μας, αποφεύγοντας τα λάθη των παλιότερων, και στο να γίνει η πόλη μας μια πόλη – πρότυπο, με διεθνή ακτινοβολία, αναβαθμίζοντας έτσι και την ποιότητα ζωής μας.

Την κα Λιάνα Σταρίδα κάλεσαν στο σχολείο μας οι καθηγητές μας: Μαγδαληνή Μπαλαμούτσου, Γιάννης Σκορδαλός και Μαρία Παγκάλου.

Μ. Μπαλαμούτσου

  • Εκπαιδευτική επίσκεψη της κ. Λιάνας Σταρίδα στο σχολείο μας
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη της κ. Λιάνας Σταρίδα στο σχολείο μας
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη της κ. Λιάνας Σταρίδα στο σχολείο μας
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη της κ. Λιάνας Σταρίδα στο σχολείο μας
Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.