Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

501484
ΣήμεραΣήμερα22
ΧτεςΧτες40
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα400
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα265
ΣύνολοΣύνολο501484
IP διεύθυνση:52.14.240.178
Μέλη 0
Επισκέπτες 1

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου, που συμμετέχουν σε δύο προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας του σχολείου μας, επισκέφτηκαν τμήματα από τα δύο μεγάλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης μας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Από το Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Εργαστήριο Αιολικής Ενέργειας & Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων, το Φωτοβολταϊκό Πάρκο και το Εργαστήριο Διαχείρισης Στερεών Υπολειμμάτων και Υγρών Αποβλήτων.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια του Τμήματος: στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών από τον Δρ. Αντώνη Κουβαράκη, στο εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, όπου έγινε επίδειξη της ανάλυσης του pH, νιτρικών ιόντων, και περιγραφή των βιοαισθητήρων και πρωτότυπων αναλυτικών οργάνων που κατασκευάζει το εργαστήριο με εφαρμογές ακόμη και στα διαστημικά ταξίδια, και στο εργαστήριο Βιοανόργανης Χημείας, όπου έγινε ξενάγηση από τον ίδιο τον καθηγητή, Αθανάσιο Κουτσολέλο.

Οι μαθητές επίσης είχαν την ευκαιρία - σαν να ήταν για μία ημέρα φοιτητές του Φυσικού Τμήματος - να παρακολουθήσουν διάλεξη με θέμα τις Κλιματικές Αλλαγές, τα Πράσινα Επαγγέλματα και την Καινοτομία από τον Δρ. Γεώργιο Νεοφώτιστο.

Οι μαθητές πήραν, έτσι, μια καλή γεύση από τις επιλογές που τους δίνονται για σπουδές, ανοίγοντας μια πόρτα, που μπορεί να τους οδηγήσει σε μια άλλη, χωρίς να χρειαστούν να πάνε πολύ μακριά από τον τόπο τους.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε την επίσκεψη αυτή κι ελπίζουμε οι μαθητές μας, σε μερικά χρόνια, να πρωτοστατήσουν με τις ιδέες και τη φρεσκάδα τους σε όποιο αντικείμενο σπουδών και αν εμπλακούν, και όποιο επάγγελμα κι αν αποφασίσουν να ακολουθήσουν.

Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.