Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

501389
ΣήμεραΣήμερα50
ΧτεςΧτες45
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα305
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα170
ΣύνολοΣύνολο501389
IP διεύθυνση:18.217.144.32
Μέλη 0
Επισκέπτες 3

Εκπαιδευτικές δράσεις εντός και εκτός σχολείου

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις εντός και εκτός σχολείου. Αναλυτικότερα, οι μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, για να δουν την Έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας με θέμα «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων».

Τα γερμανόφωνα τμήματα της Β’ και Γ’ τάξης – στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου – παρακολούθησαν στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τη γερμανική ταινία «Κροκόδειλοι των Προαστίων» ( Vorstadtkrokodile) του Christian Ditter. Η ταινία ασχολείται με πολλά κοινωνικά θέματα, που απασχολούν σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο τη νεολαία της Γερμανίας, αλλά και τη δική μας. Τέτοια είναι η συνύπαρξη πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι σχέσεις με τους γονείς, οι κοινωνικά αδύναμες ομάδες, οι μονογονεϊκές οικογένειες, η εγκληματικότητα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι το ότι περνάει στους μαθητές μηνύματα όπως είναι η σημασία και η αξία της φιλίας, η υπευθυνότητα, η ανεκτικότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Τα γαλλόφωνα τμήματα των ίδιων τάξεων παρακολούθησαν στο σχολείο τη γαλλική ταινία «Ο Πόλεμος των κουμπιών». Ένας πόλεμος τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζωντανός για πολλές γενιές, όπου ο εξευτελισμός με το ξήλωμα των κουμπιών είναι η πιο τρομακτική ήττα. Σχετικά ακριβής μεταφορά του μυθιστορήματος του Λουί Περγκό και της ταινίας του Υβ Ρομπέρ με την προσθήκη της σκιάς του πολέμου της Γαλλίας με την Αλγερία επί της διακυβέρνησης του Ντε Γκολ. Αυτό που κερδίζει τους μαθητές είναι το ευπρόσδεκτο χιούμορ με τις απογοητεύσεις και τις σκανταλιές της προεφηβικής ηλικίας.

Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.