Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

498845
ΣήμεραΣήμερα47
ΧτεςΧτες35
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα189
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1537
ΣύνολοΣύνολο498845
IP διεύθυνση:34.203.221.104
Μέλη 0
Επισκέπτες 5

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Η ελιά, πηγή ζωής και φωτός», σχολικό έτος 2018-19

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος ασχοληθήκαμε με το τοπικό φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα. Προβληματιστήκαμε για την ορθολογική διαχείριση και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Mελετήσαμε τη θέση της ελιάς στην αγροτική καλλιέργεια και στη διατροφή και τη σπουδαιότητά της ως μνημείου της φύσης.

Οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες, διερεύνησαν το θέμα που ανέλαβαν και επεξεργάστηκαν τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν. Δημιούργησαν αφίσες/κολλάζ και παρουσιάσεις ppt, τις οποίες και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.

Ύστερα είχαν τη ευκαιρία να παρασκευάσουν τσακιστές ελιές χρησιμοποιώντας μια συσκευή που κατασκευάστηκε στο μάθημα της Τεχνολογίας. Όταν είχαν γίνει οι ελιές, ετοιμάστηκε ένα υγιεινό δεκατιανό με βάση τις ελιές και το λάδι.

Συχνά δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία για εικαστική έκφραση. Δημιούργησαν κάρτες, κατασκευές από πηλό, ομαδική ζωγραφιά , δέντρο από λέξεις.

Οι συμμετέχοντες μέσω του προγράμματος ανέπτυξαν δεξιότητες όπως π.χ. παρατήρηση και κριτική ικανότητα. Μέσα από τις δραστηριότητές τους οι μαθητές μπόρεσαν να κατανοήσουν τη δομή και τη λειτουργία των οικοσυστημάτων, να αναγνωρίσουν τη σημασία της ορθολογικής διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος και να υιοθετήσουν φιλική συμπεριφορά προς το περιβάλλον.
Το πρόγραμμα συντόνιζαν οι καθηγητές κα Πηνελόπη Διαμαντάκου και κος Κων/νος Μάρκος και συμμετείχαν 22 μαθητές και μαθήτριες από τα τμήματα Β4, Β5 και Β6.
 

 
  • Η ελιά, πηγή ζωής και φωτός
  • Η ελιά, πηγή ζωής και φωτός
  • Η ελιά, πηγή ζωής και φωτός
  • Η ελιά, πηγή ζωής και φωτός
  • Η ελιά, πηγή ζωής και φωτός
  • Η ελιά, πηγή ζωής και φωτός
  • Η ελιά, πηγή ζωής και φωτός
  • Η ελιά, πηγή ζωής και φωτός

 

Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.