Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

501197
ΣήμεραΣήμερα63
ΧτεςΧτες50
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα113
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα2111
ΣύνολοΣύνολο501197
IP διεύθυνση:18.227.114.125
Μέλη 0
Επισκέπτες 2

7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου – Πειραματικό γυμνάσιο Ηρακλείου: Ανοικτός διάλογος.

Το σχολείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος 2011-2012 συμμετέχει σ’ ένα σχέδιο δράσης με το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Πρόκειται για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικής επικοινωνίας – διαλόγου μεταξύ των συγκεκριμένων σχολείων μέσω του διαδικτύου.

Τίτλος του σχεδίου δράσης είναι «Πειραματικό Γυμνάσιο – 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου: Ανοιχτός Διάλογος».

Το τμήμα του σχολείου μας που συμμετέχει στο πρόγραμμα είναι το Α3. Το μάθημα στο οποίο εργάζονται οι μαθητές είναι η Νεοελληνική Γλώσσα της Α΄ τάξης του Γυμνασίου. Οι ενότητες του μαθήματος που χρησίμευσαν ως αφόρμηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των μαθητών είναι η πρώτη (1η), όπου γίνεται λόγος για τους κώδικες επικοινωνίας και η δεύτερη (2η) που αναφέρεται στην επικοινωνία στο σχολείο. Η ενότητα, όμως , που αποτελεί το κύριο μέρος της εργασίας είναι η έβδομη (7η) με τίτλο «ο κόσμος μέσα από την οθόνη – εικόνα».

Οι μαθητές και των δύο σχολείων εργάζονται σε ομάδες στο ίδιο θέμα (Ραδιόφωνο – Τηλεόραση) και κοινοποιούν τα αποτελέσματα σ΄ έναν ιστότοπο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο, η γλωσσική διδασκαλία μετατρέπεται σε επικοινωνιακή πράξη, η μάθηση αποκτά χαρακτήρα διερευνητικό, το διαδίκτυο αποτελεί εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας και κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, καλλιεργείται το ενδιαφέρον και η αυτενέργεια των μαθητών.

Τους μαθητές του Α3 του 7ου Γυμνασίου συντονίζει η Στέλλα Αμοναχάκη (ΠΕ02), ενώ τους μαθητές του Α1 και του Α2 του Πειραματικού Γυμνασίου η Ασημένια Χαρκιωτάκη (ΠΕ02).

Ευχαριστούμε τους μαθητές που συμμετέχουν στη δράση αυτή και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια….

Για να παρακολουθήσετε την επικοινωνία ανάμεσα στα δύο σχολεία πατήστε εδώ.

Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.