Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

501314
ΣήμεραΣήμερα20
ΧτεςΧτες75
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα230
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα95
ΣύνολοΣύνολο501314
IP διεύθυνση:18.216.83.240
Μέλη 0
Επισκέπτες 3

Σχολικός εκφοβισμός: Αίτια, επιπτώσεις, τρόποι αντιμετώπισης

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τίτλος Θέματος: Σχολικός εκφοβισμός: Αίτια, επιπτώσεις, τρόποι αντιμετώπισης

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παγκάλου Μαρία ΠΕ05

Ο σκοπός της βιωματικής δράσης που πραγματοποιήσαμε κατά το σχολικό έτος 2014-2015 ήταν: α) Να ερευνήσει σε βάθος τα αίτια αυτού του κοινωνικού φαινομένου, που έχει πάρει ιδιαίτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. β) Να αναλύσει τις επιπτώσεις που έχει στη σχολική κοινότητα και γ) Να καταλήξει σε τρόπους αντιμετώπισής του.

Αρχικά οι μαθητές διατύπωσαν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα και στη συνέχεια χωρίστηκαν (μέσα στην τάξη) σε ομάδες των 4 – 5 ατόμων με βάση τις δεξιότητές τους.

Στη συνέχεια κατά την διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές επεξεργάστηκαν τα ακόλουθα ερωτήματα: α) Μορφές σχολικού εκφοβισμού ενός σχολείου και στο διαδίκτυο β) συχνότητα με την οποία εμφανίζεται, γ) Εμπλεκόμενοι στο σχολικό εκφοβισμό (παιδί που δέχεται βία, παιδί ή ομάδα παιδιών που ασκούν βία, παιδιά θεατές), δ) Τρόποι εκδήλωσης (αγόρια - κορίτσια), ε) Αίτια, στ) Ψυχολογικές στάσεις και αντιδράσεις των μαθητών, ζ) Στάση εκπαιδευτικών και γονέων, η) Επιπτώσεις, θ) Δράσεις για πρόληψη και αντιμετώπιση του

Για την αναζήτηση δεδομένων οι μαθητές ανέτρεξαν κυρίως στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένες διευθύνσεις που τους δόθηκαν.

Η τελική παρουσίαση των εργασιών έγινε με την μορφή αφίσας, κολλάζ, ή power point μέσα στην τάξη ανάλογα με την επιλογή της κάθε ομάδας.

Τέλος οι μαθητές αξιολόγησαν το κλίμα συνεργατικότητας, διατύπωσαν τη γνώμη τους για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και σχολίασαν την αρχική και την τελική τους άποψη πάνω στο θέμα.

Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.