Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

501311
ΣήμεραΣήμερα17
ΧτεςΧτες75
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα227
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα92
ΣύνολοΣύνολο501311
IP διεύθυνση:18.119.107.96
Μέλη 0
Επισκέπτες 1

Γνωρίζουμε τα ήθη και έθιμα της Κρήτης

Ονοματεπώνυμο: Ζερβάκη Μαρία
Ειδικότητα: Κοινωνιολόγος
Τάξη: Β (Β1, Β2, Β3, Β4, Β5)
Τίτλος θέματος βιωματικής δράσης: "Γνωρίζουμε τα ήθη και έθιμα της Κρήτης"


Στο πλαίσιο της βιωματικής δράσης με θέμα "Γνωρίζουμε τα ήθη και έθιμα της Κρήτης" αρχικά αναλύσαμε την έννοια του πολιτισμού και των ηθών και εθίμων και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με κάποια από τα έθιμα που συνδέονται με το λεγόμενο "κύκλο του έτους" δηλ. με τις ασχολίες των ανθρώπων και με τις θρησκευτικές γιορτές στις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Συγκεκριμένα:

Στο Α΄ τρίμηνο με το Β1 και Β2 τμήμα ασχοληθήκαμε με τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Κρήτης. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν ένα power point , που παρουσιάστηκε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου , όπου και τραγούδησαν τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα με τη συνοδεία μαντολίνου και λύρας.

Στο Β’ τρίμηνο τα παιδιά του Β4 και Β5 χωρίστηκαν σε ομάδες και ασχολήθηκαν με τα έθιμα της Αποκριάς και του Πάσχα. Δημιουργήθηκε σχετικό power point.

Στο Γ’ τρίμηνο το Β3 αφού χωρίστηκαν σε ομάδες έφτιαξαν power point για τα έθιμα της πρωτομαγιάς και το έθιμο του Κλήδονα.

Αν και ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν περιορισμένος, τα παιδιά γνώρισαν έθιμα του τόπου τους, εργάστηκαν ομαδικά και ανέπτυξαν ικανότητες αναζήτησης πληροφοριών. Επίσης διαπίστωσαν την ανάγκη διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μπήκαν στη διαδικασία να συγκρίνουν το σύγχρονο τρόπο ζωής με αυτό των παππούδων τους.


Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.