Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

203592
ΣήμεραΣήμερα52
ΧτεςΧτες95
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα676
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1824
ΣύνολοΣύνολο203592
IP διεύθυνση:3.226.251.81
Μέλη 0
Επισκέπτες 4

Ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας για θέματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που προγραμμάτισε το ΚΕ.ΣΥ.Π. (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Ηρακλείου για την ενημέρωση των μαθητών της Γ' Τάξης του Γυμνασίου σε θέματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, το σχολείο μας επισκέφθηκε ο κ. Θεόδωρος Αντωνίου, θεσμικά υπεύθυνος του ΚΕ.ΣΥ.Π..

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Αντωνίου ισόρροπη παρουσίαση του Νέου Γενικού & Επαγγελματικού Λυκείου (μαθήματα των τριών Τάξεων, προαγωγή στις Τάξεις Α΄ και Β΄ & απόλυση στην Γ΄ Τάξη, τρόπος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση). Επίσης, μίλησε για τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), οι οποίες ακολουθούν μετά το Γυμνάσιο και δεν οδηγούν σε απόκτηση Απολυτηρίου Λυκείου. Ακόμη, δόθηκαν ορισμένα βασικά στοιχεία επαγγελματικής συμβουλευτικής για την εκκίνηση της διερεύνησης του εαυτού των μαθητών μας (ενδιαφέροντα, αξίες, κ.λπ.), ως αυτοβοήθεια και αυτοπληροφόρηση για το επαγγελματικό τους μέλλον (σπουδές και επαγγέλματα).

Στη συνέχεια, συνεργάτες του κ. Αντωνίου επισκέφθηκαν τμήματα της Γ’ τάξης στις αίθουσές τους, όπου και παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες για τον επαγγελματικό στίβο μέσα από διάλογο, βιωματικές δράσεις και διαδραστικά παιχνίδια. Ακολούθησε εξαγωγή συμπερασμάτων και επίλυση αποριών. 

Η εκδήλωση, όπως ήλπιζε ο κ. Αντωνίου, υπήρξε ουσιαστική και καθολικά αποδεκτή από τους μαθητές μας, οι οποίοι διαμόρφωσαν μια πρώτη εικόνα για όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές αναφορικά με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αντωνίου για την πολύτιμη συνεργασία του κι ευελπιστούμε ότι θα δοθεί αφορμή συνεργασίας και στο μέλλον.

Copyright © 2019 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.