Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

498970
ΣήμεραΣήμερα91
ΧτεςΧτες81
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα314
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1662
ΣύνολοΣύνολο498970
IP διεύθυνση:52.55.19.189
Μέλη 0
Επισκέπτες 1

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο σχολείο μας, Οκτώβριος 2017

Σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 επισκέφθηκε το σχολείο μας η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, για να την γνωρίσουν οι μαθητές μας και να παρουσιάσει το έργο της.

Ιδρύθηκε το 1912, επανιδρύθηκε το 1949, μετά τον πόλεμο, και παρίσταται σε θρησκευτικές, εθνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης του Ηρακλείου και των άλλων πόλεων της χώρας. Αποτελείται από σαράντα μουσικούς και μαέστρος της είναι ο Λεωνίδας Τζωρτζάκης, ο οποίος μας παρουσίασε τους μουσικούς της ορχήστρας και το έργο τους. Στη συνέχεια, κάθε μουσικός μίλησε για το μουσικό όργανο στο οποίο ειδικεύεται  και εξήγησε τη λειτουργία του. Αρχικά, παρουσιάστηκαν τα πνευστά, όπως το τρομπόνι, το κλαρίνο, το σαξόφωνο, το κλαρίνο, το κλαρινέτο, το φλάουτο και το ευφώνιο. Ακολούθησαν τα κρουστά, όπως το ταμπούρο, τα πιατίνια, το ντέφι, η κουδούνα και η γκραν κάσα. Στο τέλος παρουσίασαν ορισμένα μουσικά κομμάτια από το ρεπερτόριό τους που περιλαμβάνει έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών τόσο του κλασικού ρεπερτορίου όσο και της σύγχρονης μουσικής, έργα τζαζ, εισαγωγές από όπερες και οπερέτες αλλά και μουσική από γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες των Nino Rota, Andrew L. Webber, Abba, Shakira, Louis Armstrong, Michael Jackson κ.ά.

Ευχαριστούμε τον κ. Τζωρτζάκη και τους μουσικούς του για την επιμορμοφωτική και συνάμα ευχάριστη προσφορά τους στο σχολείο μας.

  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο σχολείο μας
  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο σχολείο μας
  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο σχολείο μας
  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο σχολείο μας

Για να κατεβάσετε το αρχείο με το video πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε το αρχείο με το video πατήστε εδώ.

Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.