Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

500509
ΣήμεραΣήμερα18
ΧτεςΧτες68
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα334
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1423
ΣύνολοΣύνολο500509
IP διεύθυνση:18.219.236.199
Μέλη 0
Επισκέπτες 2

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας γιορτή αφιερωμένη στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον ένα αφιέρωμα σε δύο μεγάλες μορφές του Αγώνα, στον οραματιστή Ρήγα Φεραίο και τον αγωνιστή Μακρυγιάννη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο πρώτο μέρος της γιορτής ένα χρονικό, το οποίο συνοδευόταν από αποσπάσματα έργων των δύο μεγάλων ανδρών, τραγούδια και χορούς. Στο δεύτερο μέρος της γιορτής παρουσιάστηκε ένα θεατρικό έργο σύγχρονο με τον τίτλο «Από το κρυφό στο κουφό σχολειό». Η απήχηση που είχε ήταν εντυπωσιακά μεγάλη και αυτό φάνηκε από την ησυχία, την προσοχή και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν όλοι οι μαθητές.

Οι καθηγητές που συνέδραμαν στην πραγματοποίηση αυτού του αφιερώματος ήταν η κ. Ε. Χρηστάκη, υπεύθυνη της προετοιμασίας των μαθητών για το χορευτικό μέρος, η κ. Μ. Τακτικάκη, υπεύθυνη της χορωδίας, ο κ. Κ. Μάρκος, ο οποίος είχε τη γενικότερη τεχνική επιμέλεια, και οι κ.κ. Α. Αργύρη και Α. Κυριάκου, καθηγήτριες φιλόλογοι και διοργανώτριες της γιορτής.

Πρέπει να αναφέρουμε ιδιαίτερα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στη γιορτή, καθώς επέδειξαν ενθουσιασμό, συνεργάστηκαν άψογα με τους καθηγητές τους και χάρισαν στη γιορτή τη ζωντάνια και το κέφι τους. Αφηγητές ήταν οι: Δ. Καρατζάνης, Ε. Ξηρουδάκη και Κ. Σπυριδάκη. Στο θεατρικό έργο πήραν μέρος οι ακόλουθοι μαθητές, που πραγματικά «έζησαν» τον ρόλο τους δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους: στον ρόλο του παπά ο Ε. Αναστασάκης και στον ρόλο του «Γιώργου», του παιδιού της σύγχρονης εποχής, ο Ε. Διαμαντάρας. Τους «μικρούς μαθητές» απέδωσαν με επιτυχία οι: Γ. Κασαπάκης, Ι. Κωστελίδης, Ά. Βερβελάκη, Ε. Βλαχάκη και η Κ. Οικονομάκη. Συγχαρητήρια και στα παιδιά της χορωδίας, που μας μάγεψαν με τις υπέροχες φωνές και το ταλέντο τους.

Για να κατεβάσετε το αρχείο με το video πατήστε εδώ.

Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.