Κορωνοϊός - Covid19

Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες (Μέλη)

Σύνδεση Διαχειριστή

Επισκέψεις

500806
ΣήμεραΣήμερα37
ΧτεςΧτες65
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα168
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1720
ΣύνολοΣύνολο500806
IP διεύθυνση:18.218.61.16
Μέλη 0
Επισκέπτες 2

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Την Τετάρτη 03-12-2014 το τμήμα Γ2 του σχολείου μας επισκέφτηκε την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας με συνοδούς καθηγητές τον κο Φανουριάκη (ΠΕ 04.04 – Βιολόγο) και τον κο Καπετανάκη (ΠΕ 11 – Γυμναστή). Ο γενικός στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με τον χώρο και το «κλίμα» μιας πανεπιστημιακής σχολής και ειδικότερα να γνωρίσουν μερικούς από τους τομείς της Ιατρικής Επιστήμης.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μια παρουσίαση/περιγραφή της Σχολής από τον επίκουρο καθηγητή κο Χαραλαμπόπουλο και ένα σύντομο video σχετικό με την ιστορική εξέλιξη της Ιατρική Επιστήμης και την παραγωγή φαρμάκων. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε 3 ομάδες των 10 ατόμων και περιηγήθηκαν σε διάφορα ερευνητικά εργαστήρια (π.χ. Φαρμακολογίας, Κυτταροκαλλιέργειας, Εργαστήριο ‘Ύπνου κ.α.), όπου ενημερώθηκαν για το αντικείμενο έρευνας του κάθε εργαστηρίου από τους αρμόδιους ερευνητές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην Ιατρική Σχολή η συμπεριφορά των μαθητών μας ήταν άψογη, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα εμάς τους συνοδούς. Ευελπιστούμε σε αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον.

Οι καθηγητές
Δημήτρης Φανουριάκης
Αριστείδης Καπετανάκης

 

  • Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης
Copyright © 2024 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.